Edit Content

info@tairo.ir

راه ارتباط با ما

 مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا

مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا

در این مقاله قرار است به مقایسه ویزای کارآفرینی و استارتاپ کانادا بپردازیم. این ویزاها هر دو به سرمایه‌گذاری در کانادا اختصاص دارند. در ظاهر شاید این دو ویزای به کانادا مشابه به نظر برسند اما در اصل تفاوت‌های بسیاری باهم دارند. این تفاوت در مواردی نظیر مبلغ سرمایه گذاری، اخذ اقامت دائم، شرط حضور و دانش زبان و … است. مثلا اگر به عنوان یک کارآفرین و سرمایه گذار نمی‌توانید مدت زمان زیادی را در کشور کانادا بمانید روش کارآفرینی اصلا مناسب شما نیست. یا اگر سرمایه کلانی ندارید استارتاپ روش مناسب شما است.

 

در ادامه شما با هرکدام از این روش‌ها و تفاوت استارتاپ و کارآفرینی با جزییات آشنا خواهید شد. ما مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا را در جدولی برای شما آورده‌ایم پس با ما همراه باشید.

ویزای کارآفرینی کانادا

برنامه کارآفرینی کانادا یکی از برنامه‌های استانی (PNP) به کانادا است. در این روش متقاضی پس از انتخاب استان مربوطه برای اقامت و تشکیل پرونده، از طریق اداره استان مربوطه اقدام می‌کند.

شرط اصلی اخذ ویزای کارآفرینی تأسیس یک بیزنس جدید در کانادا یا توانایی خرید یک بیزینس فعال است و متقاضی باید بتواند برای شهروندان کانادایی اشتغال آفرینی کند. البته شرایط در هر استان با استان دیگر متفاوت است. برای اطلاع از برنامه کارآفرینی هر استان به مقاله ویزای کارآفرینی کانادا مراجعه کنید.

ویزای کارآفرینی کانادا

در اصل برنامه کارآفرینی برای کارآفرینان باتجربه‌ای است که می‌توانند از نوآوری و رشد اقتصادی در استان موردنظر حمایت کنند. البته متقاضیانی که قصد اقامت در استان یا قلمرو خاصی در کانادا به‌جز کبک را دارند. برخی از معروف‌ترین استان‌های کشور کانادا مانند انتاریو، بریتیش کلمبیا، ساسکاچوان، نوا اسکوشیا و پرنس ادوارد برنامه‌های کارآفرینی استانی را اجرا می‌کنند.

شرایط ویزای کارآفرینی کانادا چیست؟

پیش از تصمیم برای اخذ ویزای کارآفرینی کانادا شرایط خود را به‌طور کامل بررسی کنید چرا که در صورت برخورد به مشکل درخواست شما رد می‌شود و فرصت خود را برای به این کشور از دست می‌دهید.

ویزای کارآفرینی برای افرادی است که بیزینسی را در کشور خود دارند و قصد انتقال آن به کشور کانادا را دارند یا کسانی که قصد تاسیس یا خریداری یک بیزینس جدید در کانادا دارند. پس ابتدا شخص بیزنس پلن خود را ارائه می‌نماید که در صورت پذیرفته شدن به متقاضی، ویزای کار کانادا داده می‌شود و سپس شخص متعهد به اجرایی کردن طرح ارائه شده در استان مورد نظر است. در ادامه پس از 12 الی 18ماه با ارائه مدارکی مبنی بر اجرایی کردن طرح موردنظر، می‌تواند همراه با بستگان درجه یک برای اقامت دائم کانادا اقدام کند.

این ویزا یک ویزای امتیازبندی است. هر استان کانادا با توجه به اولویت‌های اقتصادی خود شرایطی را برای به کانادا از طریق این برنامه‌ها مشخص می‌کند. افرادی که موفق شوند امتیازات بیشتری کسب کنند، در الویت انتخاب قرار خواهند گرفت.

ویزای استارتاپ کانادا

ویزای سرمایه‌گذاری از جدیدترین ویزاهای کانادا است و گزینه‌ای برای جذب کارآفرینان و کسب‌وکارهای نوآورانه به کانادا محسوب می‌شود. این ویزا با شرط اولیه داشتن بیزینس پلن و طرح تجاری خلاقانه، سبک جدید، توانایی اشتغال‌زایی برای کانادایی‌ها و گرفتن نامه حمایتی از یک سرمایه‌گذار کانادایی ممکن می‌شود. کانادا به دنبال کارآفرینان بااستعدادی است که علاقه‌مند به راه‌اندازی مشاغلی هستند که ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی برای ساکنان آن، اقتصاد کانادا را تحریک کنند.

نکته
دقت کنید بیزینس پلن مربوط به کسب وکارهای ویزای استارتاپ باید قبلا اجرا نشده باشد و بتواند نامه پشتیبانی از سازمان‌های مورد نظر را دریافت کند.
افرادی که شرط لازم برای اخذ ویزای استارتاپ را داشته باشند، بلافاصله اقامت دائم کانادا را دریافت می‌کنند. توضیحات بیشتر درباره ویزای استارتاپ کانادا را بخوانید.

شرایط ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

برای واجد شرایط بودن برای ویزای استارتاپ کانادا، چهار شرط وجود دارد:

کسب‌وکار واجد شرایط داشته باشید

  • داشتن حداقل 10% از حق رای مرتبط با سهام شرکت
  • داشتن حداقل 50% حق رای توسط متقاضی/شرکا
  • سرمایه‌گذاری حامی کانادایی

 

داشتن نامه پشتیبانی از یک سازمان تعیین‌شده

حمایت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر، گروه سرمایه‌گذار فرشته یا مرکز رشد کسب‌وکار
الزامات زبان را برآورده کنید:

در یک آزمون زبان حداقل سطح (CLB5) را در زبان انگلیسی یا فرانسوی در مکالمه، خواندن، شنیدن و نوشتن دارید.

اثبات تمکن:

پس از ورود به کانادا باید نشان دهید که برای حمایت از خود و سایر وابستگان خود پول کافی دارید. مقدار موردنیاز شما بستگی به تعداد خانواده شما دارد.

مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا در یک نگاه

کارآفرینی کانادا
(entrepreneurship visa program)
استارتاپ کانادا
(Startup Visa Program)
مبلغ سرمایه گذاری نیاز به تمکن مالی + سرمایه اولیه تمکن مالی + عدم نیاز به سرمایه
اخذ اقامت دائم اقامت اولیه 1 ساله
اخذ اقامت دائم با تایید طرح توسط دولت
ورود اولیه با اقامت دائم
شرط حضور در کانادا 9 الی 10 ماه حضور در سال طی 5 سال 2 سال حضور
شرط زبان انگلیسی حداقل CLB5 و برخی استان ها CLB4
مدرک زبان بالاتر امتیاز بیشتر
CLB5
شرایط عمومی متقاضی مدرک بالاتر – سن مناسب – سابقه کاری مدرک مرتبط با حوزه کار
سوابق کاری در حوزه طرح تجاری
حضور همراهان در استرالیا همسر و فرزندان زیر 22 سال بعد از قبول طرح تجاری همسر و فرزندان زیر 22 به محض تایید طرح تجاری و اخذ ویزای استارتاپ

تفاوت کارآفرینی و استارت آپ کانادا از لحاظ اقامت دائم
با مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا می‌بینیم که در روش استارتاپ در صورت گرفتن نامه حمایتی استارتاپ کانادا و اخذ اقامت دائم وارد این کشور می‌شوید. در مدت زمانی که فرآیند اقامت دائم در حال انجام است می‌توانید با ویزای ورک پرمیت کانادا که برای مدت 2 سال صادر می‌شود برای انجام فعالیت‌های خود وارد کانادا شوید.

در روش کارآفرینی با ویزای کار وارد این کشور می‌شوید و در ادامه پس از گذراندن 12 الی 18ماه و تایید کسب وکارتان توسط دولت استرالیا در استان موبوطه می‌توانید برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید.

تفاوت کارآفرینی و استارت آپ کانادا از لحاظ شرایط متقاضی
در مقایسه کارآفرینی و استارتاپ کانادا مواردی مانند زبان، سن، تحصیلات، سوابق کاری و … لحاظ می‌شود. در روش کارآفرینی با توجه به اینکه سیستم امتیازی و استانی است هر چه شرایط شما به جدول امتیاز بندی کانادا نزدیکتر باشد شانس شما بالاتر می‌رود. مثلا سوابق کاری 2 تا 4 سال به عنوان مدیر سطح بالا یا صاحب بیزینس می‌تواند امتیاز شما را در ویزای کارآفرینی بالاتر ببرد.

در مورد ویزای کارآفرینی شرایط در برخی استان‌ها سخت گیرانه نیست. مثلا مدرک زبان CLB4 قابل قبول است. در روش استارتاپ محدودیت سنی روش کارآفرینی وجود ندارد.

تفاوت کارآفرینی و استارت آپ کانادا از لحاظ همراهان

تفاوت ویزای استارت‌ آپ و ویزای کارآفرینی کانادا در تعداد و همراهان هم هست. با ویزای استارتاپ امکان همراهی 4 نفر دیگر به عنوان نیروی کلیدی در کنار صاحب امتیاز اصلی وجود دارد. علاوه بر این می‌توانید با اخذ ویزای استارتاپ افراد درجه یک را با خود همراه کنید. اما روش کارآفرینی تنها در صورت تایید طرح فرد می‌تواند خانواده را به همراه خود ببرد.

نکته: در روش استارتاپ در صورتی که مشکلی در راه اندازی ایده تجاری پیش بیاید تاثیری بر پرونده اقامت دائم شما ندارد.

تفاوت کارآفرینی و استارت آپ کانادا از لحاظ نیاز به سرمایه
حداقل سرمایه مورد نیاز در روش استارتاپ برای انتقال به کانادا 100 هزار دلار است. در حالیکه این رقم برای روش کارآفرینی بیشتر است. یعنی علاوه بر سرمایه اولیه، تمکن مالی بیشتری نیز لازم دارد.

سخن پایانی
دانستن تفاوت استارتاپ و کارآفرینی برای کسانی که قصد شروع یک کسب و کار در کشور کانادا را دارند بسیار مهم و حتی حیاتی است. برخی از افراد بر این باورند که این دو یکسان هستند اما این دو برنامه اساسا متفاوت هستند. برخی افراد شرایط هر دو ویزا را دارند اما اینکه کدام ویزا برای این افراد مناسب‌تر است براساس نکاتی است که در مقاله ذکر شده است. شرایط سنی، تحصیلات، میزان تمکن و ایده کسب و کار و … همه مواردی هستند که پیش از تصمیم برای سرمایه گذاری در کانادا لازم است بررسی شوند.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *