Edit Content

info@tairo.ir

راه ارتباط با ما

 ویژگی‌های مصاحبه شغلی در استرالیا

ویژگی‌های مصاحبه شغلی در استرالیا

در زمان مصاحبه، کارفرمایان قصد دارند که در مورد دلیل درخواست شما، میزان علاقه شما به شغل موردنظر و میزان توانمندی شما برای آن شغل بیشتر بدانند. مصاحبه‌ها می‌تواند به‌صورت ملاقات‌های رو در رو، تلفنی و ویدئو کنفرانس باشند. همچنین، مصاحبه‌ها ممکن است به‌صورت غیررسمی یا رسمی‌ باشند و ممکن است شما توسط گروهی از نمایندگان کارفرما مصاحبه شوید.

گاهی اوقات ممکن است بیش از یک مصاحبه داشته باشید. در طول مصاحبه، در مورد نقش شما مطالبی گفته می‌شود و می‌توانید سؤالاتی در مورد آن شغل بپرسید.  حضور به‌موقع در مصاحبه بسیار مهم است. در مورد زمان و مکان مصاحبه، فرد مصاحبه‌کننده و اینکه آیا لازم است چیزی را برای مصاحبه همراه خود ببرید از قبل اطلاعاتی کسب نمایید.

چطور برای مصاحبه شغلی آماده بشویم؟

رزومه خود و آگهی استخدامی را مجدداً بخوانید. درباره آنچه که شما را کاندیدای مناسب برای آن شغل می‌سازد فکر نموده و مهارت‌های خود را ارزیابی کنید. صحبت درباره‌ی تحصیلات و اهداف خود، نقاط قوت و ضعف و تجارب خود را تمرین نمایید. درباره سؤالات متداول مصاحبه تمرین نموده و از دوستان و خانواده خود برای مصاحبه‌ی آزمایشی کمک بگیرد. چند کپی اضافی از گواهینامه‌ها یا مهارت‌های خود داشته باشید تا در صورت نیاز به مصاحبه‌کننده ارائه نمایید.

قبل از مصاحبه تمرین کنید

قبل از مصاحبه، با افراد استرالیایی تمرینات گفتگو انجام دهید تا گوش شما با لهجه استرالیایی و سرعت‌بالای صحبت کردن آن‌ها آشنا شود. هر چه بیشتر با صدای بلند تمرین نمایید، صحبت کردن برای شما آسان‌تر می‌شود.

رویکرد متفاوتی را دنبال کنید: اگر برای بار دوم با شما تماس گرفته نشد، باید رویکرد متفاوتی را در مصاحبه‌های بعدی در پیش بگیرید. لازم است که جواب‌های خود را مرور نموده و روشی جدید را برای ارائه‌ی مهارت‌های خود به کارفرما امتحان کنید. از دوستان، هم‌کلاسی‌ها، خانواده و حتی افرادی که با شما مصاحبه نموده‌اند تقاضای فیدبک کنید تا مشکل کار پیدا شود.

۶ نکته مهم که باید در طول مصاحبه کار در استرالیا در نظر داشته باشید

۱: به‌دقت گوش کنید.

۲: به‌صورت واضح و جامع صحبت کنید.

۳: نشان دهید که با آمادگی در مصاحبه حضور یافته‌اید و در مورد آن شرکت اطلاعات کسب کرده‌اید.

۴: مهارت‌ها و صلاحیت‌های خود را تقویت کنید.

۵: سؤالات مرتبط را بپرسید.

۶: در مورد مراحل بعدی سؤال کنید که آیا مصاحبه دیگری وجود دارد یا این‌که چه موقع تصمیم‌گیری انجام می‌شود.

 

چطور در استرالیا درخواست کار بدهیم؟

در استرالیا، افراد معمولاً برای درخواست شغل به‌صورت کتبی اقدام می‌کنند. اگر درخواست به‌صورت استاندارد تنظیم‌شده باشد، مسلماً شانس موفقیت شما را در مصاحبه حضوری بالا می‌برد. درخواست استاندارد معمولاً شامل نامه درخواست کار یا Cover letter و رزومه کامل است. کاورلتر میزان علاقه‌مندی و مناسب بودن فرد برای آن شغل را نشان می‌دهد.

نامه درخواست کار و نیز رزومه شما باید درک درست شما از شغل موردنظر را نشان داده و انتظارات کارفرما را در مرحله اول گزینش برآورده کند. همچنین، باید قابلیت‌های شما به بهترین شکل در آن مشخص‌شده باشد تا توجه کارفرما را به خود جلب کند و او را مجاب کند با شما مصاحبه حضوری داشته باشد.

تقاضای کار یا از طریق ایمیل ارسال می‌شود یا در وب‌سایت‌های مربوطه و در بخش مشخص‌شده بارگذاری می‌شوند.

همان‌طور که در ابتدای بحث گفتیم، درخواست کار شامل تهیه کاورلتر و رزومه کاری است. اگر نمی‌دانید که چطور یک کاورلتر یا رزومه حرفه‌ای بنویسید، ادامه مطلب را از دست ندهید چون می‌خواهیم به جزئیات این دو موضوع بپردازیم.

الف) طرز نوشتن رزومه‌یا سابقه کاری

رزومه شما باید واضح و جامع بوده و به‌سادگی قابل‌خواندن باشد. همچنین، باید کاملاً به‌روز باشد، جدیدترین تجارب کاری شما در آن لحاظ شده و مهمتر از همه منطبق با شغل درخواستی باشد (Customised). فرمت مناسب رزومه برای کارفرمایان استرالیایی حائز اهمیت است و بسیاری از آنان رزومه را بر اساس تاریخ جدید تا قدیم ترجیح می‌دهند.

در این روش رزومه، جدیدترین تجربه کاری در ابتدا آورده می‌شود. همچنین، کارفرمایان می‌خواهند که شرح مبسوطی از مهارت‌ها و تجارب گذشته‌ی شمارا داشته باشند نه اینکه فقط عنوان‌های شغلی قبلی ذکر شود. درنتیجه، پیشنهاد می‌شود که رزومه‌ی شما ۲ تا ۴ صفحه باشد.

فرمت پیشنهادی برای رزومه

  • نام و جزئیات تماس از قبیل آدرس، ایمیل و شماره تلفن
  • خلاصه‌ای از صلاحیت‌ها و تجارب قبلی شما که به این شغل مربوط می‌شود.
  • اهداف شغلی: این بخش اختیاری است و مسیر شغلی که شما برای خود ترسیم کرده‌اید را به کارفرما نشان می‌دهد.
  • تاریخچه‌کاری شما که در آن کارفرمایان از جدید به قدیم ذکرشده باشند. بهتر است فاصله‌ای در این تاریخچه وجود نداشته باشد و اگر وجود دارد باید توضیح دهید که در این فاصله به چه‌کاری مشغول بوده‌اید.
  • عنوان شغلی را بنویسید به‌طوری‌که جایگاه آن در چارت سازمانی شرکت مشخص باشد.
  • وظایف و مسئولیت‌های خود را حتی‌المقدور به زبان ساده شرح دهید.
  • به دستاوردهای خود در آن شغل خاص اشاره‌کنید.
  • تجارب قدیمی و کمتر مرتبط خود را در آخر رزومه بیاورید.
  • مدارک تحصیلی خود و نیز گواهینامه‌هایی را که در دوره‌های آموزش-شغلی مختلف گرفته‌اید، ذکر کنید. نام دانشگاه یا محل گذراندن دوره‌های آموزشی و نیز زمان مربوط حتماً باید ذکر شوند. مدارک تحصیلی و گواهینامه‌های خود را به ترتیب اهمیت در رزومه بیاورید.
  • عضویت خود در انجمن‌های شغلی را با ذکر نام انجمن و مدت حضور در آن ذکر کنید.
  • اگر در آگهی کار ذکرشده باشد باید نام ۲ یا ۳ نفر را به‌عنوان معرف در رزومه خود ذکر کنید. اگر در آگهی اشاره به معرف نشده باشد بازهم بهتر است در رزومه خود اشاره‌کنید که در صورت نیاز می‌توانید معرف نیز داشته باشد (available upon request). حتمادر ابتدا با معرفان موردنظر خود جهت گذاشتن نام آن‌ها در رزومه صحبت کنید و تائید آن‌ها را بگیرید. همچنین، پس از ارسال درخواست کار، معرفان خود را در جریان جزئیات آن بگذارید تا آن‌ها آماده‌ی پاسخگویی به سؤالات احتمالی کارفرمایان باشند.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *