آوسبیلدونگ پرستاری آلمان
در سال های اخیر بهبود شرایط اقتصادی، رفاهی و امکانات زندگی در آلمان باعث شده تا میزان امید به زندگی در شهروندان این کشور به اندازه قابل توجهی بالا برود. این روند ارتباط مستقیمی با بالا رفتن میانگین سنی شهروندان آلمانی و در نتیجه افزایش نیاز به خدمات درمانی دارد. به همین دلیل است که دورههایی همچون آوسبیلدونگ پرستاری آلمان برای تربیت نیروی جوان و بامهارت در حیطه بهداشت و درمان برگزار میشود.
اگر به کار در رشته پرستاری علاقه داشته و میخواهید این شغل را در آلمان تجربه کنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
آوسبیلدونگ پرستاری چیست؟
واژه آوسبیلدونگ در زبان آلمان به معنای کارورزی در دورههای آموزشی فنی و حرفهای است. آوسبیلدونگ پرستاری نیز یک دوره کارورزی است که توسط کشور آلمان برای آموزش و جذب نیرو در حوزه درمان برگزار میشود. البته این دوره مستلزم سواد آکادمیک یا دانشگاهی در حوزه پرستاری نبوده و برای این افراد برگزار نمیشود.
این دوره شامل 2100 ساعت آموزش به صورت تئوری و 2500 ساعت آموزش عملی است. بعد از سپری کردن دورههای آوسبیلدونگ پرستاری میتوانید در کشور آلمان مشغول به کار شوید. همچنین در طول دوره کارآموزان بسته به میزان کار و محل اشتغال، حقوقی متغیر را دریافت میکنند.
مزایای آوسبیلدونگ پرستاری آلمان
سالانه علاقمندان به رشته پرستاری در این دوره شرکت کرده و پس از دریافت ویزای آوسبیلدونگ آلمان به این کشور میروند. اما مزیت دورههای آوسبیلدونگ پرستاری تنها دریافت ویزای این کشور و بهرهمندی از امکانات متنوع آن نیست.
از جمله مهمترین مزایای آوسبیلدینگ پرستاری آلمان، عبارتاند از:
- دریافت اقامت دائم کشور آلمان
- جذابیت بالای دوره به دلیل تئوری و عملی بودن کلاسها
- ورود سریع به بازار کار به دلیل نیاز بالا به جذب نیروی درمانی
- دریافت ساده و سریع دعوتنامه مراکز آوسبیلدونگ بعد از تکمیل پرونده و پذیرش مدارک
- دریافت حقوق حین دوره
شرایط آوسبیلدونگ پرستاری
برای گذراندن دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان، باید به خوبی با شرایط آن آشنایی داشته باشید. به عنوان مثال لازم است بدانید که شرکت در این دوره با شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان متفاوت است؛ زیرا نباید مدرک دانشگاهی این رشته را داشته باشید. در واقع این دوره جهت تربیت افراد برای فعالیت در حوزه پرستاری است و کسانی که پرستار هستند، نیازی به این دورهها ندارند.
همچنین قبل از اقدام برای تکمیل پرونده، بهتر است آخرین اطلاعات و اخبار تغییرات شرایط دورههای آوسبیلدونگ پرستاری را مطالعه کنید. به عنوان مثال در سال 2020 یک طرح جدید اضافه شده و متقاضیان میتوانند در زمینه پرستاری سالمندان، کودکان و یا به صورت کارمندی، در دوره آوسبیلدونگ پرستاری شرکت کنند.
مدارک تحصیل آوسبیلدونگ پرستاری
برای شرکت در آوسبیلدونگ پرستاری شما در درجه اول به مدرک دیپلم یا پیشدانشگاهی (هر یک از رشتههای نظری یا فنی و حرفهای) نیاز دارید. نمره دیپلم و معدل برای پذیرش در آوسبیلدونگ اهمیت زیادی ندارد. از دیگر مدارک تحصیلی لازم برای شرکت در دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان میتوان به ارائه مدرک زبان آلمانی در سطح B2 اشاره کرد.
شرایط سنی آوسبیلدونگ پرستاری
همه افراد واجد شرایط بالای 18 سال (حتی تا 45 سالگی) میتوانند در دوره آوسبیلدونگ شرکت کنند.
طول دوره آوسبیلدونگ پرستاری
با شرکت در دوره آوسبیلدونگ پرستاری شما به مدت حدود سه سال و نیم مشغول یادگیری در مراکز مربوطه هستید که دو سال اول آن دوره عمومی محسوب میشود. بعد از سپری کردن این دو سال میتوانید برای دوره تخصصی هم اقدام کنید.
هزینه آوسبیلدونگ پرستاری
بهطورکلی تحصیل در کشور آلمان کاملاً رایگان و بدون پرداخت شهریه بوده و شرکت در دوره آوسبیلدونگ پرستاری نیز به همین شکل است. تنها هزینه آوسبیلدونگ برای متقاضیان، مبالغی است که برای تکمیل پرونده شامل دریافت ویزا، سفر به آلمان، مخارج زندگی و … باید بپردازند. به علاوه، کارآموزان در طی دوره حتی حقوق دریافت میکنند.
تمکن مالی آوسبیلدونگ پرستاری
متقاضی باید در یکی از بانکهای معتبر افتتاح حساب کرده و مبلغی را در آن قرار دهد.
درآمد دانشجویان آوسبیلدونگ پرستاری
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، دانشجویان در دوره آوسبیلدونگ پرستاری نه تنها هزینهای نمیپردازند، بلکه حقوق هم دریافت میکنند. این حقوق اگرچه چندان بالا نیست، اما فراموش نکنید که شما در حال فراگیری دانشی هستید که در حالت عادی هزینه زیادی را برای شما به همراه دارد.
در طول دوره سه ساله آموزش آوسبیلدونگ پرستاری آلمان شما حدوداً 1000 تا 1200 یورو حقوق ماهانه دریافت میکنید. این دریافتی پس از اتمام دوره و کار به عنوان یک پرستار، به حداقل 2200 یورو میرسد که بسته به محل کار و سختی آن، میتواند بیشتر شود.
حقوق دانشجویان در سال اول | حقوق دانشجویان در سال دوم | حقوق دانشجویان در سال سوم |
---|---|---|
500 الی 1000 یورو | 1100 یورو | 1200 یورو |
لیست مراکز آموزشی آوسبیلدونگ پرستاری آلمان
لیست مراکز آموزشی آوسبیلدونگ پرستاری آلمان عبارت است از:
- دانشگاه فرانکفورت (University of Frankfurt)
- دانشگاه ارلانگن (University of Erlangen-Nuremberg)
- دانشگاه درسدن (Dresden University of Technology)
- دانشگاه علمی کاربردی هامبورگ (University of Hamburg)
- دانشگاه فنی مونیخ (Technische Universität München)
- دانشگاه پزشکی برلین (Berlin Medical University)
- دانشگاه فرایبورگ (University of Freiburg)
- دانشگاه هومبولت برلین (Humboldt University of Berlin)
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ (Ludwig Maximilian University of Munich)
شرایط دریافت ویزا آوسبیلدونگ پرستاری
کشور آلمان به دلیل نیاز شدیدی که به جذب پرستار دارد، شرایط سختگیرانهای را برای دریافت ویزا آوسبیلدونگ پرستاری در نظر نگرفته است. همانطور که قبلاً گفتیم، برای شرکت در دورههای آوسبیلدونگ پرستاری آلمان حتی به سابقه تحصیلی یا شغلی مرتبط هم نیازی ندارید.
مهمترین مدارکی که برای درخواست ویزا باید ارائه دهید، شامل موارد زیر است:
-
- گذرنامه با اعتبار حداقل شش ماه به همراه دوسری کپی از صفحات
- شناسنامه، در صورت تغییر نام یا نام خانوادگی به همراه ترجمه رسمی آن
- عکس گذرنامهای بایو متریک
- نامه تمکن مالی از بانک
- بیمه درمانی مسافرتی ششماهه
- انگیزه نامه
- رزومه
- گواهی سابقه کاری و یا شغلی در ایران
- ترجمه رسمی مدارک دیپلم و یا پیشدانشگاهی
- مدرک زبان آلمانی B2
ویزای همراه برای آوسبیلدونگ پرستاری
متقاضیان دریافت ویزای آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان میتوانند پس از استقرار در این کشور، تقاضای ویزای همراه دهند. منظور از همراه، همسر و فرزندان زیر 18 سال است. همسر دانشجو نیز باید مدرک زبان آلمانی B2 داشته باشد و پس از دریافت ویزای همراه و رفتن به آلمان، میتواند در این کشور کار کند.
شرایط کار پس از پایان دوره آوسبیلدونگ پرستاری
بعد از اینکه دوره آوسبیلدونگ پرستاری به پایان رسید؛ یک تا دو سال زمان دارید که در آلمان برای خود شغل پیدا کنید. اگر دوره پرستاری کودک را گذرانده باشید؛ باید در این حوزه شروع به کار کنید و اگر دورههای اصلی مربوط به حوزه سلامت را گذراندهاید؛ میتوانید در بیمارستانها مشغول فعالیت شوید. تسلط کافی به زبان آلمانی برای ارتباط گرفتن با بیماران و در نتیجه بهبود جایگاه شغلی، بسیار مهم است.
یک پرستار در آلمان باید بتواند در هفته حدود 38 تا 40 ساعت شیفت کاری داشته باشد.
فرصتهای شغلی برای پرستاران آوسبیلدونگ پرستاری
پرستارها بعد از گذراندن دوره میتوانند در مکانهای زیر مشغول فعالیت شوند:
- بخشهای مختلف بیمارستان (بخش داخلی، اطفال، اتاق عمل، مراقبتهای ویژه و …)
- کلینیکها
- مراکز درمانی
- مراکز توانبخشی
- خانههای سالمندان
- به عنوان پرستار کودک
- مؤسسات اجتماعی