چگونه در کانادا کار پیدا کنم؟
کانادا به نرخ اشتغال بالا شهرت دارد و به همین خاطر است که خیلی از افراد از کشورهای مختلف کانادا را برای زندگی انتخاب می کنند.
شرایط کار در کانادا
یکی از بهترین راه های داشتن شغل در کشور کانادا اخذ ویزای کار است.
دلایل و عوامل بسیاری وجود دارند که نشان می دهد علاوه بر مهاجرت تحصیلی به کانادا، ویزا کار یکی از روش های برتر اقامت در این کشور است. عواملی از جمله:
- وضعیت اقتصادی مطلوب و رو به رشد کانادا و سطح رفاه اجتماعی عالی در این کشور
- مالیات و هزینه های راه اندازی کسب و کار بسیار پایین
- برتری نوآوری این کشور در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته جهان
- کیفیت زندگی بالا و ایده آل
- برخورداری از امنیت بالا
پنج مرحله ضروری جهت یافتن کار در کانادا
۱) مراحل اداری مقدماتی را کامل کنید
قبل از هر کاری شما باید شماره بیمه اجتماعی (SIN) دریافت کنید. ( SIN Number: شناسه ای است که به شما حق کار در کانادا می دهد و شما را واجد شرایط استفاده از طرح ها و دریافت مزایای دولتی می کند). شماره بیمه اجتماعی یک شماره شخصی و محرمانه است که می توانید آن را از دفاتر خدمات کانادا دریافت کنید. برای دسترسی آسان به سرمایه خود و تسهیل شرایط زندگی جدیدتان در کانادا، باید در اسرع وقت یک حساب بانکی در کانادا باز کنید. این کار به شما اجازه می دهد تا تراکنش های مطمئن از جمله انتقال پول را از کشور مبدأ خود انجام دهید. با ارائه خدمات بانک ملی کانادا برای تازه واردین، شما می توانید یک حساب کاربری آنلاین باز کنید و قبل از خروج از کشور مبداء، به این حساب پول واریز نمایید و پس از ورود به کانادا به پول خود دسترسی داشته باشید. شما با این کار می توانید از صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های بانکی بهره مند شوید.
۲) شغل خود را مشخص کرده و درباره رشته خود آگاهی کسب کنید
شما می توانید با مراجعه به وب سایت طبقه بندی ملی مشاغل (NOC) عنوان صحیح شغل خود را پیدا کنید. به بخش “جستجوی شغلی” در بانک مشاغل بروید تا با دیدگاه های کاری، گزینه های آموزشی، سطوح دستمزد و مهارت های مورد نیاز خود آشنا شوید.
۳) فهرستی از مشاغلی که توسط اتحادیه ها یا اصناف اداره می شوند را جستجو کنید
در کانادا، تعدادی از مشاغل مشمول قوانین خاص خود می باشند. به عنوان مثال، پزشکان، پرستاران، مهندسین و معماران بر اساس نظام های حرفه ای اداره می شوند که قوانین مربوط به دسترسی به این مشاغل و همچنین مهارت ها و مدارک مورد نیاز را تعیین می کنند. برخی از دیگر شاغلان مانند برقکارها، اپراتورهای جرثقیل، لوله کش ها و یا رانندگان وسایل نقلیه سنگین نیز تحت این نوع مقررات قرار می گیرند. اگر شغل شما هم در رده این مشاغل می باشد باید با صنف مربوطه هماهنگ کنید.
۴) از منابع جستجوی شغلی بهره بگیرید
برخی از وب سایت ها در معرفی موقعیت های شغلی و آگهی های استخدام تخصص دارند. این وب سایت ها مشاغلی را که در دسته های مختلف (نوع شغل، منطقه، بخش و غیره) طبقه بندی شده اند، ارائه می دهند و نمایه خوبی از پروفایل های جستجوکنندگان شغلی برای کارفرمایان نمایش می دهند. معرفی موقعیت های شغلی همچنین شما را در درک بهتر اصطلاحات مرتبط با شغل مورد نظر که در طول مصاحبه یا در هنگام آماده سازی رزومه مفید است، یاری می دهد. منابع دیگری نیز وجود دارند که می توانند در جستجوی شما مفید باشند. برخی از نمایشگاه های شغلی در خارج از کشور دارای یک بخش مربوط به کانادا هستند، در حالی که وب سایت بانک مشاغل کانادا روزانه ۲،۰۰۰ شغل جدید معرفی می کند که بسیاری از آنها در حوزه خدمات شهری و خدمات عمومی کانادا هستند. قبل از رفتن به کانادا، به طور مستقیم با کارفرمایان خاص تماس برقرار کنید. هنگامی که شما با یک نگرش واقعی با کارفرما ارتباط داشته باشید، نشان می دهید که چقدر در مورد شغل مورد نظر جدی هستید و این تاثیر بسیار خوبی خواهد داشت.
۵) یک رزومه مناسب برای کانادا بنویسید
یکی از اصول مهم و قابل توجه برای یافتن شغل کاری و کاریابی بین المللی نحوه نوشتن یک رزومه مطابق با شرایط و ضوابط کاری کشور مقصد است.نگارش رزومه کشور به کشور تفاوت های زیادی می کند و ممکن است یک رزومه مناسب یک کشور باشد و در کشوری دیگر رزومه ای حرفه ای به نظر نیاید.
به طور مثال :
برای نوشتن رزومه و استخدام در کشور چین، ژاپن و کشور های اروپایی از رزومه عکس دار استفاده میکنند.
درکشور آلمان طبق قوانین حریم خصوصی شهروندان،کارفرمایان و شرکت های آلمانی اجازه درخواست عکس و رزومه عکس دار را از متقاضیان کار و استخدام ندارند.
برای نوشتن رزومه و استخدام در کشور های کانادا،آمریکا و انگلستان از رزومه بدون عکس استفاده میکنند.
در نگارش رزومه برای کشورهای ایرلند،استرالیا،سوئد و هلند استاندارد روشن و واضحی درباره این کشورها وجود ندارد و بسته به شرایط موجود باید نوع رزومه ء خود برای کاریابی را انتخاب کنید.
از هر گونه اشاره ای به سن و وضعیت زناشویی خود اجتناب کنید و عکسی را به رزومه خود ضمیمه نکنید. همچنین، رزومه شما نباید بیشتر از سه صفحه باشد. واضح و مختصر بنویسید و بیشتر از طرح ظاهری، بر روی محتوای آن تمرکز کنید. در واقع ارائه یک طراحی ساده و معمولی برای رزومه مناسب است، مگر اینکه “خلاقیت” یکی نیازهای اصلی شغلی باشد که برای آن درخواست می دهید.
کارفرمایان کانادایی از رزومه هایی که همراه با یک نامه شخصی هستند و صلاحیت های شما را بهتر نشان می دهند، استقبال بیشتری می کنند. به طور واضح اطلاعات تماس خود و اطلاعات مربوط به مشاغل گذشته را ذکر نمایید. ساختن یک صفحه مجازی LinkedIn نیز ابزاری مفید است. اطمینان حاصل کنید که نگارش انگلیسی شما برای تمام این اسناد بی عیب و نقص است و در صورت لزوم آنها را مجددا بررسی نمایید.
بازار کار کانادا: نکاتی که باید مد نظر داشته باشید
· مصاحبه ها و استخدام:
در کانادا سلسله مراتب کمتری نسبت به سایر کشورها وجود دارد. کارفرمایان اغلب به ویژگی های شخصی و مهارت های حرفه ای شما علاقمندند و به دنبال استخدام کسانی هستند که کنجکاو و فعال باشند. در طول یک مصاحبه شغلی بهترین حالت خود را داشته باشید و آزادانه از آنها سوال کنید؛ این کار علاقه شما را به تیم و چالش های شرکت نشان می دهد.
· مقیاس دستمزد و هزینه های زندگی:
داشتن انعطاف پذیری هنگام شروع به کار در کانادا، می تواند به شما کمک کند تا به سرعت از نردبان افزایش حقوق بالا بروید، چرا که تلاش برای داشتن دستمزد کافی و متعادل از آغاز، کاری دشوار است. شما همچنین باید هزینه های زندگی را در نظر بگیرید.تفاوت های مهمی بین شهرها و استان های کانادا به ویژه در مورد قیمت مسکن وجود دارد. با یک حقوق یکسان، قدرت خرید واقعی شما ممکن است بسته به محل اقامت و زندگیتان متفاوت باشد.جستجو در اینترنت به شما کمک خواهد کرد تا میانگین حقوق و دستمزد را به تفکیک شغلی در هر استان پیدا کنید.
· حقوق و استانداردهای کار، حداقل حقوق، برنامه های کاری و مرخصی استعلاجی:
در کانادا، قوانین فدرال و استانی با تنظیم ساعات کاری، حداقل حقوق، استانداردهای ایمنی و سلامت و مرخصی و چیزهای دیگر، از کارگران و کارفرمایان حمایت می کنند. هر استان حداقل دستمزد تضمین شده برای خود را تعیین می کند. علاوه بر این، کارکنان بر اساس معلولیت، قومیت، جنسیت، مذهب یا گرایش جنسی دچار تبعیض نمی باشند.
نکات مفید برای افزایش شانس کاریابی در کانادا
- به زبان انگلیسی مسلط شوید. بسته به جایی که شما در کانادا زندگی می کنید، دانستن زبان فرانسوی هم می تواند یک امتیاز باشد. برای مثال در کبک، بسیاری از کارفرمایان به این مهارت نیاز دارند.
- صرف نظر از نوع کار یا میزان حقوق، هر چه سریع تر وارد بازار کار شوید. انجام این کار به شما کمک خواهد کرد تا ارتباطاتی ایجاد نموده و بار مالی خود را کاهش دهید.
- به جای اینکه منتظر پاسخ یک رزومه برای شغل رویایی تان باشید، تعداد زیادی رزومه به کارفرمایان مختلف ارسال نمایید.
مراحل یافتن کار در کانادا برای ایرانیان :
- تسلط بر زبان
- استفاده از سایت های کاریابی کانادا
- تهیه رزومه
- بررسی سایت های اینترنتی کاریابی و ارسال رزومه
- شرکت در مصاحبه استخدامی
- شرکت در نمایشگاه های کاریابی به همراه رزومه
- استفاده از موسسات کاریابی
به جز تقویت زبان که اساسی ترین مرحله است سایر موارد را آموزش می دهیم .
قبل از هر چیز شما هر کاری که بخواهید در کانادا انجام دهید باید به زبان مسلط باشید و بتوانید به راحتی با اطرافیانتان ارتباط برقرار کنید .
بطور کلی حرف اول در بازار رقابت یافتن شغل ، توانایی زبان انگلیسی است.حتی اگر دارای رزومه قوی باشید، اگر در جلسه مصاحبه شغلی نتوانید خوب ظاهر شوید، از رقبا عقب می افتید.
برای کار در کانادا و اخذ اقامت دائم این کشور، متقاضی قبل از هر اقدامی باید به این نکته توجه نماید که آیا شغل مورد نظرش، جزو مشاغل مورد نیاز این کشور می باشد؟ مشاغل مورد نیاز هر سال توسط اداره کاری کانادا اعلام می گردد. این مشاغل، طبق دسته بندی های فهرست NOC به سه گروه O، A، B،C تقسیم شده است، که بر اساس این تقسیم بندی:
- گروه O شامل رشته های مدیریتی که جز مشاغل مورد نیاز و یکی از بیشترین متقاضیان را دارد.
- گروه A شامل شغل هایی از جمله پزشک، دندان پزشک، وکیل، مهندس معمار و… می باشد که نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارد.
- گروه B که شامل مشاغل فنی می باشد که نیاز به مدرک فنی حرفه ای یا کالج دارد.
- گروه C شامل مشاغلی مانند راننده کامیون، قصاب و.. است.
لازم به ذکر است که شما باید مرتبط با رشته تحصیلی خود سابقه کاری داشته باشید تا بتوانید کارفرمای مورد نظر خود را مجاب به ارسال درخواست استخدام خود نمایید. فهرست زیر بخشی از مشاغل مورد نیاز این کشور در سال ۲۰۲۰ می باشد که کانادا در آنها با کمبود مواجه است:
- مدیریت کسب و کار
- مدیران تعمیر و نگهداری تاسیسات
- متخصصان منابع انسانی
- مهندسین برق و الکترونیک
- مهدسی عمران
- مهندس مکانیک
- تکنسین حسابداری و حسابداران
- طراحان وب و توسع دهندگان
- مهندسی شیمی
- مهندسی نفت
- مهندسی نرم افزار
- مهندس هوا فضا
- برنامه نویسی کامپیوتر
- مهندسی معدن
- مدیران تولید
- مدیران کشاورزی
- معماری
- مهندسی کامپیوتر، رشته های آی تی
- مهندسی صنایع
- جوشکاری