Edit Content

info@tairo.ir

راه ارتباط با ما

 بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان

بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان

آلمان همیشه مقصدی جذاب برای مهندسان بوده و وقتی صحبت از مهندسی مکانیک است. ارتقای مداوم ماشین‌آلات صنعتی و نوآوری‌های فنی، باعث شده‌اند تا شانس پیدا کردن یک شغل مناسب در بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان و دریافت دستمزد بالاتر نسبت به کشورهای دیگر به‌طرز چشمگیری افزایش یابد. آلمان به یک دلیل ساده همواره در زمینه نوآوری و پیشرفت‌های فناوری، برتر از رقبای خود عمل کرده است: این کشور همواره پذیرای مهندس مکانیک به آلمان از سراسر جهان بوده است.

اگر دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد در رشته مهندسی مکانیک هستید، شانس بسیار خوبی برای پیدا کردن یک شغل مناسب و مطمئن در یکی از شرکت‌های برتر آلمان خواهید داشت. در این مقاله با بررسی بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان و عوامل موثر بر حقوق دریافتی، مانند مدرک تحصیلی، تجربه کاری و شهر محل اقامت، بهترین راه‌ کاری به آلمان به‌عنوان یک مهندس مکانیک را به شما نشان می‌دهیم.

گرایشات مهندسی مکانیک در آلمان

آلمان یکی از معدود کشورهایی است که در آن تخصص داشتن در هر یک از گرایش‌های مهندسی مکانیک به معنی فرصت‌های شغلی بسیار خوب است. نگاهی به برخی از پرمتقاضی‌ترین گرایش‌ها در بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان به‌خوبی نشان می‌دهد.

  • مکاترونیک:

این رشته، ترکیبی از مهندسی الکترونیک و مکانیک است. در مکاترونیک، دانش هر دو رشته مهندسی مکانیک و الکترونیک در ساخت، طراحی و نگهداری محصولاتی که دارای اجزای مکانیکی و برقی هستند استفاده می‌شود.

  • مکانیک خودرو:

تمام دنیا می‌دانند که آلمان یکی از پیشتازان در زمینه مکانیک خودرو است. این کشور همواره جهان را با نوآوری‌های خود در صنعت خودرو مسحور کرده است. صنعت خودروسازی آلمان یکی از بزرگ‌ترین صنایع جهان است و بیش از 900,000 نفر از نقاط مختلف جهان در آن مشغول به کار هستند.

  • مهندسی سیستم:

یکی از معتبرترین گرایش‌های مهندسی مکانیک در آلمان، مهندسی سیستم است که بر جنبه‌های مختلف مهندسی تمرکز دارد. مسائل پیچیده‌ای مانند پیش‌نیازهای فنی، هماهنگی، تیم سازی، برنامه‌ریزی، ارزیابی، تست، اطمینان‌پذیری و تدارکات در گرایش مهندسی سیستم مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌عنوان یک مهندس سیستم، آلمان قطعاً یکی از بهترین گزینه‌های شما برای کاری محسوب می‌شود.

  • مهندسی سیستم رباتیک:

رباتیک یکی از هیجان‌انگیزترین گرایش‌های مهندسی مکانیک است. به‌عنوان یک مهندس رباتیک، شما باید بتوانید کارهای مختلفی مانند طراحی، ساخت، آزمایش و تجزیه‌وتحلیل ربات‌ها را انجام دهید. برای موفقیت بیشتر به‌عنوان فارغ‌التحصیل این رشته باید در زمینه طراحی به کمک رایانه (CADD) و سیستم‌های ساخت به کمک رایانه (CAM) مهارت داشته باشید. در سال‌های اخیر  مهندسین به آلمان برای کار در حوزه مهندسی سیستم رباتیک افزایش قابل‌توجهی پیدا کرده است.

  • مکانیک نیرو:

اگر بخواهید به‌عنوان یک مهندس نیرو در آلمان کار کنید، صدها فرصت شغلی در انبوهی از صنایع و بخش‌های مختلف در انتظار شما هستند. به‌عنوان یک مهندس نیرو، شما باید بتوانید تجهیزات مکانیکی مرتبط با سیستم‌ها را راه‌اندازی، نگهداری، تعمیر و بازسازی کنید.

تخصص‌های موردنیاز برای مهندس مکانیک در آلمان

در بسیاری از موارد،  مهندس مکانیک به آلمان با هدف طراحی و آزمایش دستگاه‌های مکانیکی در توسعه و ساخت محصولات جدید صورت می‌گیرد. مهم‌ترین شرط کار در آلمان برای مهندسان مکانیک، داشتن مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک، کارشناسی‌ارشد علوم مهندسی یا یک مدرک مرتبط دیگر است.

همچنین قبولی در آزمون کارورزی مهندسی (EIT)، عضویت در یک جامعه حرفه‌ای و داشتن گواهینامه‌های مرتبط با مهندسی مکانیک نیز می‌تواند در افزایش شانس پذیرش یا افزایش حقوق موثر باشد.

در جدول زیر می‌توانید مهارت‌ها و تخصص‌های موردنیاز در بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان و میزان تاثیر هر یک بر حقوق دریافتی را مشاهده کنید.

میزان تأثیر روی حقوق دریافتی تخصص
14 درصد توسعه محصول (Product Development)
12 درصد نرم‌افزار آباکوس (Abaqus)
11 درصد مهندسی به کمک کامپیوتر (CAE)
7 درصد شبیه‌سازی (Simulation)
4 درصد نگهداری (Maintenance)
3 درصد نرم‌افزار اتودسک اینونتور (Autodesk Inventor)
2 درصد تحلیل جزء محدود (FEA)
2 درصد دینامیک سیالات محاسباتی (Computational Fluid Dynamics)
1 درصد نرم‌افزار کتیا (CATIA)

درآمد مهندسین مکانیک در آلمان

به‌طور قطع، یکی از اهداف مهندس مکانیک به آلمان، مسئله بهبود درآمد و افزایش دستمزد است.  میانگین حقوق ماهانه یک مهندس مکانیک شامل مسکن، حمل‌ونقل و سایر مزایا است. البته درآمد نهایی در بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان می‌تواند بر اساس تجربه، مهارت، جنسیت یا موقعیت مکانی متفاوت باشد.

تجربه کاری مهم‌ترین عامل در تعیین حقوق است. طبیعتاً هر چه سال‌های تجربه بیشتر باشد، دستمزد شما بیشتر خواهد بود. در جدول زیر می‌توانید ارتباط میزان تجربه کاری و سطح درآمد در بازار کار مهندسی مکانیک در آلمان را مشاهده کنید.

 

میانگین حقوق دریافتی ماهانه (یورو) تجربه کاری
1,820 0 تا 2 سال
2,430 2 تا 5 سال
3,590 5 تا 10 سال
4,380 10 تا 15 سال
4,770 15 تا 20 سال
5,170 بیش از 20 سال

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *