Edit Content

anjomanesf1403@gmail.com

راه ارتباط با ما

09102571349

تماس بگیرید

 کار در آلمان

کار در آلمان

آلمان، مقصد اول ایرانیان به اروپاست. وقتی بحثِ مهاجرت کاری باشد، باز‌هم ایرانیانِ زیادی کار در آلمان را به سایر کشورهای اروپایی ترجیح می‌دهند؛ که البته دلایل خوبی هم برای این‌کار دارند!

راحتیِ اخذ ویزا، تنوع مشاغل و تخصص‌های مورد‌نیاز، حقوق و دستمزد خوب، امکان اخذ اقامت دائم آلمان و سطح رفاه بالا از شرایط کار در آلمان هستند. اگر کشوری راحت به شما ویزا دهد، بازارکار خوبی برای شغل شما داشته باشد، اقامت دائم و زندگی باکیفیتی ارائه دهد؛ آیا برای کار در آن کشور ترغیب نمی‌شوید؟! آلمان یکی از این کشورهاست.

در این مطلب، کار در آلمان را زیر ذره‌بین می‌بریم. مشاغل موردنیاز، قوانین و شرایطِ کار، حقوق، بیمه، مالیات و کاریابی از مهم‌ترین عناوینی هستند که بررسی می‌کنیم. با این سؤال شروع می‌کنیم: «چرا آلمان نیروی کار می‌پذیرد و آیا هنوز هم شانس کاری به آلمان برای ایرانیان وجود دارد؟»

آیا هنوز هم آلمان نیروی کار مهاجر می‌پذیرد؟

اقتصاد آلمان در اروپا رتبه اول و در دنیا رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان از لحاظ تولید ناخالص داخلی و تولید سرانه به ازای هر کارگر است.

بین کارشناسان اقتصادی معروف است که آنچه کارگران بریتانیا در 5 روز  تولید می‌کنند، آلمانی‌ها در 4 روز تولید می‌کنند؛ و این قضیه تقریباً برای تمام صنایع آلمان، صدق می‌کند.

کاهش نرخ تولد و کمبود نیروی متخصص، تأثیر منفی برروی اقتصاد آلمان دارد. اوایل سال 2022 بود که اولاف شولتس (Olaf Scholz) – صدراعظم آلمان – اعلام کرد*: این کشور برای کمبود نیروی کار و ایجاد تعادل اقتصادی، قصد دارد هرساله 400 هزار مهاجر متخصص پذیرش کند! عدد بزرگی است، نه؟! به نمودار زیر دقت کنید:

بنابراین نگران نباشید! آلمان برنامه‌های بلندمدتی برای پذیرش نیروی کار خارجی دارد. اگر مهارت و تخصصِ خوب و شرایط لازم را دارید، این فرصت خوبی است برای کار در آلمان. حالا ممکن است از خود بپرسید «آلمان برای چه مشاغلی نیازمند نیروی کار خارجی است؟»

مشاغل موردنیاز آلمان کدامند؟

آلمان در حوزه‌های زیادی متخصص نیاز دارد؛ اما این نیاز در بعضی حوزه‌ها خیلی بیشتر از بقیه است! مانند موارد زیر:

  • پرستاری و مراقبت
  • فناوری اطلاعات
  • پزشکی و سلامت
  • فنی
  • بازاریابی و فروش
  • مهندسی
  • علومِ پایه و تحقیقاتی

ما با بررسی بازار کار آلمان، در هر حوزه چند شغل پرتقاضا را پیداکرده و با جزئیات و حقوق ماهانه، در مقاله مشاغل مورد نیاز آلمان آن‌ها را معرفی کرده‌ایم. آن را از دست ندهید. حقوق و دستمزد هم از نگرانی‌های دیگر متقاضیان مهاجرت کاری به این کشور است. در ادامه حقوق کار در آلمان را بررسی می‌کنیم.

دستمزد و حقوق کارگران در آلمان چقدر است؟

آلمان دستمزد خوبی به نیروهای کار پرداخت می‌کند؛ هرچه تجربه‌کار و سطح تخصص بیشتر شود، حقوق هم بیشتر خواهد شد. در زیر، حداقل حقوق کار در آلمان را باتوجه ‌به حقوق ساعتی آورده‌ایم:

حداقل حقوق در آلمان
حقوق 1 ساعت کار 9.82 یورو
حقوق 1 روز (8 ساعت) 78.56 یورو
حقوق 1 هفته (40 ساعت) 392.80 یورو
حقوق 1 ماه (160 ساعت) 1571.20 یورو

البته از ماه جولای (July)، حداقل حقوق ساعتی در آلمان از 9.82 یورو به 10.45 یورو افزایش می‌یابد و مبنای محاسبه دستمزد روزانه و ماهانه هم همین عدد خواهد بود. البته این رقم در بعضی ایالت‌های آلمان طبق قوانین ایالتی بیشتر تعیین شده است.

میانگین حقوق ماهانه هم توسط دولت آلمان تعیین نشده و میزان آن باتوجه‌به شغل، ایالت، سطح تخصص، سطح تحصیلات و … متفاوت است؛ اما میانگین حقوق خالص ماهانه در آلمان رقمی در حدود 4000 یورو در ماه است. با این رقم می‌توانید یک زندگی خوب در این کشور مرفه اروپایی داشته باشید.

در ادامه نگاهی به قوانین کار در آلمان می‌اندازیم:

قانون کار در آلمان

خلاصه قوانین کار در کشور آلمان را در زیر آورده‌ایم:

قانون کار در آلمان
ساعات کاری در روز 7 – 8 ساعت
حداقل ساعات کاری در هفته 36 – 40 ساعت
حداکثر ساعات کاری مجاز 48 ساعت در هفته
میزان مرخصی 24 روز در سال
روزهای کاری دوشنبه – شنبه

تازه به قسمت جذاب ماجرا رسیده‌ایم! قوانین زیر هم بخشی از حقوق و مزایای کارگران در آلمان هستند:

  • مرخصی به‌دلیل بیماری:

درصورت مریض‌بودن و شرایط نامناسب جسمی و روحی: تا شش هفته با حقوق و بیمه، تمدید بیشتر از شش هفته به صلاحدید پزشک.

  • مرخصی به‌دلیل زایمان:

شش هفته قبل از زایمان و هشت هفته بعد از زایمان با حقوق و بیمه

  • مرخصی برای نگهدای از فرزند:

حداکثر 3 سال برای هر والد، قابل اخذ توسط پدر و مادر، هردو و قابل انتقال به همسر. دارای حقِ والدی یا Parental Allowance (Elterngeld) که میزان آن 65 تا 100 درصدِ دستمزد و مزایای زمان اشتغال است.

جالب بود، نه؟! این‌ها فقط بخشی از حقوق و قوانین حمایت از کارگران در آلمان بود.

قانونِ مالیاتِ کار در آلمان

میزانِ مالیاتِ کارکردن در آلمان باتوجه‌به سطح درآمد شما مشخص می‌شود. افرادی که در سال تقریباً زیر 10 هزاریورو درآمد دارند، از قانون مالیات معاف هستند. جزئیات را در زیر آورده‌ایم:

میزان درآمد میزان مالیات
حداکثر 9,744 یورو در سال 0%
9,744-57,918 یورو در سال 14% تا 42%
57,919-274,612 یورو در سال 42%
بیشتر از 274,613 یورو در سال 45%

جزئیات بیشتر در سیستم مالیات این کشور را در مطلب مالیات در آلمان بخوانید.

قانونِ بیمۀ کار در آلمان

آلمان دو نوع بیمه دارد؛ بیمه دولتی و بیمه خصوصی. اگر درآمد شما کمتر از 60,750 یورو در سال (5,063 یورو در ماه) باشد؛ باید برای بیمه دولتی اقدام کنید. هرماه 14.6% از حقوق شما برای بیمه به‌حساب دولت می‌رود. نصف این رقم را کارفرما و نصف آن را شما پرداخت می‌کنید. بیشترِ جمعیت آلمان بیمه دولتی دارند و سطح کیفیتِ خدمات آن بسیار بالاست. بیمه خصوصی هم گزینه‌ای برای افراد پردرآمد است.

امیدواریم تااینجا خسته نشده باشید! در ادامه نحوه کار پیداکردن، مدارک و شرایط کار در آلمان برای ایرانیان را بررسی می‌کنیم. با کاریابی شروع می‌کنیم:

کاریابی در آلمان

برای پیداکردن کار در آلمان چند راه وجود دارد. بهترین و دردسترس‌ترین راه، استفاده از کاریابی‌هاست. وب‌سایت‌های کاریابی در آلمان و مؤسسات کاریابی خارجی در ایران می‌توانند به شما در این‌ مورد کمک کنند.

راه دیگر، رفتن به آلمان و جستجوی کار در این کشور است. با گرفتن ویزای جستجوی کار آلمان (Job Seeker Visa) می‌توانید تا 6 ماه در این کشور بمانید و کار پیداکنید. البته هزینه‌های اقامت با خودتان است. اگر شغل مدنظر خود را پیدا کردید، اقامت خود را به اقامت کاری تبدیل می‌کنید و در آلمان می‌مانید. اطلاعات بیشتر را در مطلب کاریابی در آلمان بخوانید.احتمالا می‌پرسید شرایط کار در آلمان چگونه است؟! در ادامه بررسی می‌کنیم.

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

شرایط کار در این کشور باتوجه‌به نوع ویزا، شغل شما، شرایط کارفرما و حتی ایالت مدنظر، متفاوت است. خلاصه‌ای از مهم‌ترین شرایط را در زیر آورده‌ایم:

  • داشتن پیشنهاد شغلی معتبر از یک کارفرمای آلمانی (جاب آفر)
  • داشتن سابقه‌کار مرتبط
  • داشتن مدرک زبان آلمانی B1/ B2 (در بیشتر روش‌ها الزامیست)
  • تمکن مالی
  • تکمیل مدارک

شرطِ سنی هم در بسیاری از روش‌ها ذکر نشده؛ اما داشتن سن مناسب (45-18 سال بسته به نوع روش) می‌تواند شانس اخذ ویزا را برای شما بالا ببرد. خب اینجا ممکن است بپرسید: «حالا برای اخذ ویزای کار آلمان چیکار کنم؟»

ویزای کاری آلمان

با داشتن شرایط لازم و تکمیل مدارک، درخواست ویزا می‌دهید و با گرفتن آن به آلمان اقدام می‌کنید. اقامت شما موقت است و معمولا یک بلوکارت آلمان (Blue Card) به‌ شما داده می‌شود. معمولاً هم بعد از 4 سال کار می‌توانید اقامت دائم آلمان را بگیرید.

تمامی روش‌های مهاجرت کاری به آلمان، انواع ویزای کاری، شرایط اخذ ویزا، هزینه‌ها، مدارک موردنیاز و بسیاری اطلاعات دیگر در‌این‌باره را در مطلب ویزای کاری آلمان بررسی کرده‌ایم. مطالعه آن را برای تکمیل اطلاعاتتان پس از خواندن این مطلب توصیه می‌کنیم.

در ادامه نگاهی به کار دانشجویی در آلمان و فرهنگِ کار در این کشور می‌اندازیم:

کار دانشجویی در آلمان

دانشجویان ایرانی می‌توانند تا 20 ساعت در هفته (2.5 روز کاری) در آلمان کار کنند. کارکردن بیشتر از این مقدار خطرناک است و ممکن است در مجوز اقامت و بیمه شما تاثیر منفی بگذارد. در روزهای تعطیل و تابستان‌ها، امکان کارکردن با ساعت‌های بیشتر هم برای دانشجویان ممکن است.

میزان حقوق دریافتی دانشجو‌ها هم همان حقوق مصوبِ دولت آلمان (9.82 یورو در ساعت) است. اگر قصد تحصیل در آلمان دارید، می‌توانید با کارِ دانشجویی، بخشی از هزینه تحصیل و زندگی خود را پرداخت کنید.

فرهنگِ کار در آلمان

فرهنگِ کار در آلمان به‌شدت سازمان‌یافته و سلسله‌مراتبی است. آلمانی‌ها برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام می‌دهند و مسائل را از جوانب مختلف بررسی می‌کنند. فقط با حقایق و آمار و ارقامِ مستند تصمیم می‌گیرند و از دستورکارهایِ دقیق و منظم پیروی می‌کنند.

زمان و وقت، دو مفهوم کاملاً شناخته‌شده و محترم هستند و همه‌چیز سَرِساعت است. مردم این کشور بسیار وقت‌شناس هستند. این رفتار هم در زندگی اجتماعی و هم زندگی شغلی یک رفتارِ حرفه‌ای است که از همه انتظار می‌رود.

اگر قصد کار در کشور آلمان را دارید، بهتر است کمی برروی مهارت‌ها و فرهنگ کاری خود کار کنید! دوست ندارید که پس از شروعِ کار، شما را به‌دلیل رعایت نکردن قوانین و رِوال خُشک و چارچوب‌های تعیین‌شده اخراج کنند؟!

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *