حقایقی جالب در مورد کانادا
کانادا باسوادترین کشور دنیاست: از موارد حایز اهمیت درباره کانادا این است که مردم کانادا در مقایسه با سایر کشورها باسوادتر هستند. حداقل ۵۶درصد از جمعیت کانادا دارای تحصیلات آکادمیک هستند. جمعیت باسواد کانادا از ژاپن ۶درصد بیشتر است که رتبه دوم را در داشتن افراد با سواد در دنیا دارد. این یک دستاورد بزرگ است که کانادایی ها می توانند به آن افتخار کنند.
در کانادا بیشتر از بقیه کشورهای دنیا دریاچه وجود دارد: شاید ندانید که کانادا بیشترین دریاچه را در دنیا دارد. در کانادا ۳میلیون دریاچه وجود دارد که این مقدار خیلی بیشتر از سایر کشورهای دنیا می باشد! یک واقعیت جالب دیگر در مورد کانادا این است که کانادا ۲۰درصد از منابع آب های شیرین دنیا را در اختیار دارد.
کانادا رکورد پایین ترین دمای ثبت شده دنیا را دارد: زمستان در کانادا دقیقا مثل بقیه قسمت های نیم کره شمالی بسیار سرد و یخبندان است. کمترین دمای ثبت شده در اینجا منفی ۶۳درجه سلسیوس یا منفی ۸۱/۴درجه فارنهایت می باشد.
حداقل ۱۰درصد جمعیت کانادا گیاهخوار هستند: نکته دیگری که در مورد کشور کانادا وجودد دارد این است که حداقل ۱۰درصد جمعیت آن گیاهخوار هستند. این روزها تعداد گیاهخواران هر روز در حال افزایش است، کانادا هم مستثنی نبوده و در اینجا هم گیاهخواری مخصوصا در میان جوانترها در حال زیاد شدن می باشد. طبق بررسی ها برآورد شده که ۱۰درصد از کانادایی ها گیاهخوار هستند و این تعداد در میان جوانان تا ۳۵سال بیشتر از سایر سنین می باشد.
افراد مشهوری (سلبریتی) که شاید ندانید اهل کانادا هستند: نکته جالب دیگر درباره کانادا این است که شاید ندانید تعدادی از سلبریتی های معروف دنیا اهل کانادا هستند. مثلا حتما نمی دانید جاستین بیبر اهل کانادا است. از سلبریتی های دیگر کانادا می توان از جیم کری، مایک مایرز، سلن دیون، ریان گاسلینگ، ویلیام شاتنر، پاملا اندرسون، کنو ریوز، درک، واینه گرتزکی و شانیا تواین و غیره اسم برد که تنها تعداد کمی از افراد معروف این کشور هستند و کانادا سلبریتی های خیلی زیادی دارد.
بابا نوئل اهل کاناداست: نکته جالب بعدی در مورد کانادا این است که بابانوئل یک فرد کانادایی است. وزارت مهاجرت کانادا در سال ۲۰۱۲اعلام کرد بابانوئل بدون شک یک شهروند کانادایی است. او همچنین بیان نمود که این ادعا به خاطر لباس های به رنگ قرمز و سفید بابانوئل است که همرنگ پرچم کشور کانادا است.
کانادا پایتخت مار دنیاست: مورد بعدی که شاید خیلی از ما درباره آن اطلاعی نداشته باشیم اینست که پایتخت مار دنیا در کانادا واقع شده است. علی ر غم باور اکثر مردم که استرالیا را پایتخت مار دنیا می دانند، ولی در واقع پایتخت مار در کانادا و در منطقه ای به نام «مانیتوبا» واقع شده است که بیشترین جمعیت مار دنیا را دارد. در ماه می حدود ۷۰هزار مار در استان پراییری (Prairie) از خواب زمستانی بیدار می شوند. رایج ترین گونه از مارهای مانیتوبا مار پهلو قرمز است.
تولید مواد غذایی نادر در کانادا: نکته جالب دیگر در مورد کانادا تولید مواد غذایی نادر در این کشور و صادرات آن ها به سایر نقاط دنیا می باشد. اصلا عجیب نیست در کشوری که ۷۱درصد از شیره افرای دنیا را تولید می کند، مواد غذایی نادری تولید شود. اما نکته جالب این است که ۱درصد از شیره افرای کانادا تنها در کبک تولید می شود. کانادا همچنین ۸۰درصد از صادرات عدس سبز دنیا را در اختیار دارد که ۹۵درصد آن در استان ساسکاچوان تولید می شود.
کانادا پایتخت خرس قطبی دنیاست:
یکی دیگر از موارد جالب درباره کانادا این است که کانادا پایتخت خرس های قطبی دنیا می باشد. در واقع پایتخت خرس قطبی دنیا چرچیل واقع در مانیتوبای شمالی است. از تعداد ۲۵هزار جمعیت خرس قطبی دنیا، تقریبا ۱۵۵۰۰تای آن در چرچیل زندگی می کنند؛ چون از اینجا راحت تر به هادسن بی یخ زده دسترسی دارند که محل زندگی خرس ها در زمستان است. چرچیل همچنین تنها جایی در دنیا می باشد که یک زندان خرس قطبی دارد و بعضی اوقات جمعیت خرس ها در شهر بیشتر از جمعیت انسان است. ساکنین کمی که در اینجا زندگی می کنند و همچنین توریست ها در صورت مشاهده خرس قطبی برای فرار از آن ها، خانه و اتومبیل خود را بدون قفل کردن رها می کنند.
مونترال دومین شهر بزرگ فرانسوی زبان:
احتمالا یکی از حقایق درباره کانادا که از آن مطلع نیستید این است که مونترال بعد از پاریس بیش ترین جمعیت فرانسوی زبان دنیا را دارد. در مونترال که از بزرگترین شهرهای کانادا محسوب می شود مسلما جمعیت فرانسوی زبان از سایر شهرهای کشور بیشتر است.
شهر کبک کانادا از خیلی جنبه ها اولین است: مورد جالب بعدی در خصوص کانادا، شهر کبک می باشد. کبک تنها شهر محصور شده شمال مکزیکو می باشد که با دیواری به طول ۴/۶کیلومتر محصور شده است. کبک شهر محصور شده در شمال مکزیکو و اولین شهر د آمریکای شمالی است که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
کانادا پارک های ملی بسیار بزرگی دارد: نکته بعدی در مورد کانادا که شاید از آن بی اطلاع باشید اینست که کانادا تعدادی از بزرگترین پارک های ملی دنیا را دارد. پارک ملی (Wood Buffalo) واقع در شمال شرقی آلبرتا، بزرگترین پارک ملی کشور به مساحت ۴۴/۸۰۷کیلومتر مربع و دومین پارک ملی بزرگ دنیا می باشد. پارک وود بوفالو به منظور مهیا شدن زیستگاهی برای گاومیش ها بوجود آمد و بزرگ تر از کشورهایی مثل دانمارک، سوییس و هلند است.
کانادایی ها عاشق کرافت هستند: نکته جالب بعدی در مورد ذایقه غذایی مردم کانادا می باشد. کانادایی ها به قدری به کرافت علاقه دارند که به شوخی در این باره گفته می شود، »کرافت دینرز« باید به غذای ملی کانادا تبدیل شود. تقریبا ۱/۷ میلیون از ۷میلیون بسته کرافتی که هر هفته در دنیا فروخته می شود را مردم کانادا می خرند. کرافت یک نوع ماکارونی آبی رنگ به همراه یک بسته پنیر است که در کبک بسته بندی می شود و با استفاده از گندم و شیر کانادایی تولید می شود. کانادایی ها بیشتر ازسایر کشورهای دنیا و ۵۵درصد بیشتر از مردم ایالات متحده کرافت مصرف می کنند.
کانادا طولانی ترین مرز غیرنظامی دنیا را دارد: در واقع طولانی ترین مرز غیرنظامی دنیا بین کانادا و ایالات متحده آمریکا است. این مرز به طول ۸/۸۹۱کیلومتر است که ۲/۴۷۵کیلومتر آن فقط بین آلاسکا و کانادا می باشد. مرز بین استان استید (Stan Stead) در کبک و در بی لاین واقع در ورمونت یک مورد منحصربفرد به صورت یک کتابخانه محلی بین دو کشور می باشد که مردم هر دو کشور از آن استفاده می کنند.
اسم کانادا: آخرین نکته جالب در رابطه با اسم کشور کانادا است. اسم کانادا برگرفته از کلمه ای به نام”کاناتا” می باشد که به معنی روستا یا محل سکونت است. در سال ۱۵۳۵وقتی کاشف فرانسوی جاکوز کارتییر با جوانان سرخپوست سفر می کرد متوجه شد که آن ها از کاناتا برای توصیف استاداکونا، روستایی واقع در جایی که در حال حاضر کبک در آن قرار دارد، استفاده می کردند.
کارتییر هم از این کلمه برای نامیدن کل مناطق اطراف آن استفاده کرد و در سال ۱۵۴۷کانادا روی نقشه جهان ظاهر شد. در آن زمان کانادا به سرزمینی گفته می شد که در شمال سنت لارنس ریور قرار داشت.
کانادا طولانی ترین نوار ساحلی دنیا را دارد: کانادا همچنین طولانی ترین نوار ساحلی در دنیا را دارا می باشد. نوار ساحلی کانادا ۲۰۲/۰۸کیلومتر طول دارد. کانادا وسیع ترین منطقه آبی دنیا را هم در اختیار دارد. حدودا چهار سال و نیم طول می کشد تا پیاده و بدون توقف برای خوابیدن خوردن و یا استراحت سر تا سر کانادا را طی کنید.
تنوع طلبی و پذیرش تغییر در مردم کانادا: نکته قابل توجه دیگری که کانادایی ها به داشتن آن افتخار می کنند تنوع طلبی و پذیرش بالای آن ها برای جذب لایف استایل ها، مذاهب، جنسیت، قومیت ها و خیلی از موارد مختلف دیگر می باشد.
منبع :
کتاب به کانادا خوش آمدید